ACTUEEL

Ggz-cliënt herinnert zich niks van moord

Een 24-jarige ggz-cliënt, die wordt verdacht van een moord in Den Bosch, kan zich niks meer herinneren van de gebeurtenissen op de fatale dag. Officier van justitie Willem Bos heeft dat op 12 december gezegd over het verhoor van de man uit Eindhoven.

De moord op de 71-jarige Bosschenaar Lowie van Lent werd begin september gepleegd kort nadat de verwarde man was vrijgelaten uit het politiebureau in Den Bosch. Hij was daar beland omdat hij eerder op de avond werd aangehouden nadat hij bij zijn pleegouders in Boxtel door het lint was gegaan.

Crisisdienst

Hij kwam op straat te staan omdat er bij de beoordeling door de crisisdienst van de GGZ fouten werden gemaakt. Bovendien werd hij vrijgelaten tegen de expliciete wens van zijn pleegouders.

Aa

Lowie van Lent werd gevonden in het water van de Aa bij zijn oud ijzerhandel in de buurt van het politiebureau in Den Bosch. Hij was gewurgd. De officier vertelde vrijdag dat er bloed van het slachtoffer is gevonden op het shirt van de verdachte. Het DNA van de verdachte werd gevonden onder de nagels van het slachtoffer. Ook het water op de broek van de verdachte komt waarschijnlijk uit de Aa.

IGZ

De verdachte werd ambulant door de ggz behandeld vanwege een eerdere veroordeling voor geweld tegen agenten. Naar aanleiding van de gebeurtenissen liet de dienst een onderzoek uitvoeren. Een rapport dat bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) ligt is opgeëist door de officier van justitie. De uitkomsten kunnen volgens advocaat Tjalling van der Goot van belang zijn voor de beoordeling van de zaak.(ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top