Finance

'Banken wilden financiering Rivierduinen staken'

Twee van de drie bestuurders van Rivierduinen blijven aan om de continuïteit van de GGZ-instelling niet in gevaar te brengen. De banken dreigden met maatregelen als de bestuurders zouden vertrekken.

Dit valt volgens het  Leidsch Dagblad op te maken uit een interne mededeling van de Ondernemingsraad aan de 2.000 medewerkers en enkele anonieme bronnen.

Conflict

Begin november werd bekend dat Erik Laarhoven en Cecile Gijsbers van Wijk per 1 januari zouden vertrekken vanwege een conflict met de toezichthouderstuursvoors. Erik Laarhoven blijft aan, net als bestuursvoorzitter Marjolein ten Kroode. Waar het conflict over ging, is niet bekend. Een mogelijke oorzaak is de aangekondigde reorganisatie. De raad van toezicht is inmiddels afgetreden.

Een commissie van wijzen gaat de werving en selectie van de nieuwe raad van toezicht begeleiden en bekijkt of er een zorginhoudelijk interim bestuurder nodig is, zo meldt de website van de organisatie.

Banken

Dat banken zich met een bestuurscrisis bemoeien, komt bijna nooit voor, zegt een woordvoerder van GGZ Nederland. Waarom nu dan wel, kan hij niet zeggen aldus de krant. Ook de banken weigeren commentaar.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top