ACTUEEL

Schippers: goede hoop op oplossing

Minister Edith Schippers (Volksgezondheid) heeft "goede hoop" op een oplossing voor het conflict over de zorgwet, die in de Eerste Kamer is gesneuveld. Schippers (VVD) heeft dat woensdag gezegd. "We werken met vertrouwen aan een oplossing." De sleutel ligt volgens Schippers bij de PvdA.

De minister ontkende een ultimatum te hebben gesteld. Ze houdt niet zo van deadlines, zei ze. De regeringscoalitie is volgens haar bezig "rustig te kijken" hoe ze uit de problemen kan komen.

Rutte

Premier Mark Rutte wilde woensdagmiddag niets zeggen over de politieke spanningen binnen de regeringscoalitie van VVD en PvdA over de verworpen zorgwet. Hij vindt het nu van belang om de gesprekken die daarover worden gevoerd "een kans te geven", zei hij na een debat in de Tweede Kamer.

"De kans op het laten slagen van die gesprekken neemt enorm toe als ik me nu verder onthoud van commentaar", voegde hij eraan toe. De minister-president had dinsdagavond laat al gezegd dat er snel een oplossing moet komen voor het probleem dat is ontstaan nadat een belangrijk zorgplan van VVD-minister Edith Schippers van Volksgezondheid in de Eerste Kamer was verworpen. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top