ACTUEEL

Zijlstra verwacht donderdag duidelijkheid zorgcrisis

VVD-fractieleider Halbe Zijlstra verwacht dat er donderdag duidelijkheid gaat komen over de zorgcrisis. Dat zei hij in de Tweede Kamer. Mogelijk komt er later op de dag nog een debat in de Tweede Kamer over het conflict, liet hij weten.

"We zijn aan het praten. Het kan zijn dat dat vandaag tot een oplossing leidt. Ik hoop dat. Ik heb ook de verwachting dat dat wel eens zou kunnen. Maar ik weet het niet zeker", zei Zijlstra.

Duivesteijn

VVD en PvdA nadat drie PvdA-senatoren eerder deze week de zorgwet van VVD-minister Edith Schippers (Volksgezondheid) hadden getorpedeerd. Het drietal vindt dat de zorgverzekeraars door de wet te veel macht krijgen. Sinds dinsdag vindt er koortsachtig overleg plaats om tot een oplossing te komen.

Volgens ingewijden spreekt vicepremier Lodewijk Asscher donderdag nog met senator Adri Duivesteijn over een oplossing. Duivesteijn vormt samen met Guusje ter Horst en Marijke Linthorst het dissidente trio. Als Duivesteijn akkoord zou gaan met het gevonden compromis, zouden de twee andere senatoren ook instemmen.

Gezondheid

Woensdagavond laat ging PvdA'er Asscher ook langs bij Duivesteijn thuis in Den Haag. Toen liet diens gezondheidstoestand het niet toe om het gesprek af te ronden, aldus de ingewijden. Later op die avond verklaarden de hoofdrolspelers al dat er vooruitgang was geboekt in het conflict. Duivesteijn is al geruime tijd ernstig ziek. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top