ACTUEEL

Echtparen blijven bijeen in jehovahuis

Echtparen van wie een partner nog gezond is, terwijl de ander wat extra hulp nodig heeft, kunnen in de toekomst toch in Dennenrust wonen. Dennenrust is een woonzorgcentrum voor Jehova's getuigen in Wageningen.

Wageningen en het bestuur van Dennenrust kwamen dit jaar hevig met elkaar in botsing. Wageningen wilde op grond van de nieuwe regelgeving voor 2015 alle bewoners met onvoldoende zorgvraag uit het bejaardenhuis zetten. Zelfs echtparen zouden gescheiden worden. Pas na tussenkomst van staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid) konden de partijen weer met elkaar praten. Volgens Wageningen omdat de gemeente beleidsvrijheid kreeg van Van Rijn.

Minimale zorgvraag

Wageningen en Dennenrust hebben nu vastgelegd dat een minimale zorgvraag voldoende is om in het huis te mogen wonen. Op die manier kunnen de bewoners ook voor elkaar zorgen, wat behoort bij hun geloofsovertuiging. Als van een echtpaar de zieke partner overlijdt, mag de gezonde partner in Dennenrust blijven wonen. Het bestuur zal er voor zorgen dat de verhouding tussen zorgbehoevende mensen en anderen in evenwicht blijft. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top