ACTUEEL

Definitief geen boetes voor Carinova en CRG

Zorginstellingen Carinova uit Deventer en Carint-Reggeland Groep (CRG) uit Hengelo hebben volgens het oordeel van het College van Beroep voor het bedrijfsleven onterecht een boete opgelegd gekregen door de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa), nu Autoriteit Consument & Markt (ACM).

CRG en Carinova kregen in oktober 2010 boetes van respectievelijk ruim 1,3 miljoen en ruim 4,3 miljoen euro. Later werden die nog verlaagd naar ruim 1,1 miljoen en ruim 3,7 miljoen euro. Volgens toezichthouder NMa (nu ACM) hadden de thuiszorginstellingen in strijd met de mededingingswet afgesproken niet in elkaars gebied te werken.

Maar daar is volgens de rechter niet voldoende bewijs voor. Dat was begin vorig jaar al eens vastgesteld door de rechtbank in Rotterdam. Die uitspraak is nu in beroep opnieuw bekrachtigd

De NMa oordeelde in 2008 dat in totaal negen aanbieders de mededingingswet overtraden. In april 2012 werd bekend dat een aantal aanbieders de boete niet hoefden te betalen. Bij twee thuiszorgorganisaties stichting Carinova en de Carint-Reggeland Groep, zette de NMa door. (Skipr / ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top