ACTUEEL

Drie Gelderse ziekenhuizen sluiten alliantie

De ziekenhuizen Rijnstate, Slingeland Ziekenhuis en Ziekenhuis Gelderse Vallei hebben een alliantie gesloten op het gebied van complexe, medische zorg.

De ziekenhuizen werken sinds 2012 samen bij operaties die relatief weinig voorkomen, zoals bij de behandeling van bepaalde vormen van long-, maag- en leverkanker. In de komende jaren wordt deze samenwerking uitgebreid met andere vormen van zorg. In eerste instantie wordt de oncologische zorg van de drie ziekenhuizen samengevoegd onder de vlag van Alliantie Regionale TopZorg  (A.R.T.Z.).

Standaard 

Gert de Bey, bestuursvoorzitter van Rijnstate: “Door de samenwerking gaat de kwaliteit van zorg in Gelderland verder omhoog. Dat komt doordat zorgverleners met elkaar kennis en ervaring delen, de hoogste standaard van elk ziekenhuis leidend is voor alle drie de ziekenhuizen en omdat er meer mogelijkheden zijn voor wetenschappelijk onderzoek en innovaties.”

Team 

Het eerste onderdeel van de samenwerking is het A.R.T.Z. Oncologisch centrum. Bestuurders en medisch specialisten van de ziekenhuizen hebben een visie en ambitie ontwikkeld voor deze samenwerking. De eerste behandelingen die hieronder vallen zijn die voor borstkanker, longkanker, urologische kanker en maag-, darm- en leverkanker. Per kankersoort werkt een multidisciplinair team aan het uniformeren en verder afstemmen van de behandeltrajecten.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top