ACTUEEL

Topberaad VVD met Rutte, Schippers, Zijlstra

De top van de VVD is donderdagmiddag bijeen voor overleg. Premier Mark Rutte, minister Edith Schippers (Volksgezondheid) en VVD-fractieleider Halbe Zijlstra spreken elkaar op de werkkamer van Zijlstra in het Tweede Kamergebouw over de laatste stand van zaken in het zorgconflict met de PvdA.

De liberalen en coalitiegenoot PvdA werken al dagen aan een oplossing voor de gesneuvelde zorgwet van Schippers. Rutte zei bij aankomst dat het in het belang van het proces beter is dat hij niets zegt.

Problemen

De coalitie kwam dinsdag in grote problemen doordat het zorgplan van Schippers in de Eerste Kamer sneuvelde door toedoen van drie PvdA-senatoren. Die hebben inmiddels duidelijk gemaakt dat als het kabinet aan hun wensen voldoet, Schippers de verwachting mag hebben dat de PvdA-Senaatsfractie dan instemt met een aangepast voorstel. Maar de drie weigeren vooraf een keiharde garantie te geven. (ANP)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Frank Conijn

18 december 2014

Dat lijkt me logisch, dat de drie geen harde garantie vooraf geven. Want het voorstel moet eerst terug naar de Tweede Kamer. Daar kan het nog weer geamendeerd worden.

Top