ACTUEEL

Kabinet bereikt akkoord, oppositie geeft geen steun

De VVD en de PvdA hebben een akkoord bereikt rond de ontstane zorgcrisis. Dit zegt VVD fractieleider in de Tweede Kamer HAlbe Zijlstra. De bevriende oppositiepartijen D66, ChristenUnie en SGP hebben geen akkoord gesloten met het kabinet over de gesneuvelde zorgwet van minister Edith Schippers.

Staatssecretaris Martin van Rijn laat weten dat het kabinet blijft zitten. Volgens Van Rijn is er hard gewerkt om het conflict tussen de regeringspartijen over het zorgconflict op te lossen. Het kabinet zal de uitkomst daarvan later donderdagavond in een debat in de Tweede Kamer toelichten.

Pechtold

"De coalitiepartijen hebben een akkoord met elkaar", zei D66-leider Alexander Pechtold na afloop van een gesprek met de coalitiepartners en het kabinet in het Torentje van premier Mark Rutte. "We hebben geen akkoord met het kabinet gesloten. Dus het kabinet staat vrij om een brief naar de Kamer te sturen."

De drie partijen wachten de brief af die het kabinet nu naar de Tweede Kamer stuurt, zei SGP-leider Kees van der Staaij. "We hebben het aangehoord. Het is de verantwoordelijkheid van het kabinet om hierover een brief te schrijven. Ik weet niet wat er precies in komt. We zullen in het debat onze mening geven", aldus Van der Staaij.

Slob

ChristenUnie-leider Arie Slob: "We hebben het kabinet aangehoord en de coalitie. We hebben ons niet verbonden aan datgene wat zij willen. Als je je ergens niet aan verbindt, dan heb je een probleem met een bepaalde route. Maar we zullen daar in het parlement zo snel als mogelijk verder over spreken." Slob erkende dat hij niet echt enthousiast is over de oplossing. (Skipr/ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top