ACTUEEL

Schippers ontkent dreigen met aftreden

Minister Schippers ontkent dat ze de afgelopen dagen heeft gedreigd af te treden als er geen oplossing zou komen voor haar gesneuvelde zorgwet. Ze zei dat vrijdagochtend in het Kamerdebat over de zorgcrisis.

Schippers: "Ik heb geen moment gedacht: hier komen we niet uit. Het was een zoektocht met de PvdA om er samen in het kabinet uit te komen. Je zit hier niet om stoel warm te houden. Ik heb geen moment gedacht: ik ga een beetje wieberen. Ik zal vechten zolang ik kansen zie mijn idealen te realiseren. Ik heb geen moment met mijn portefeuille gezwaaid. Opgeven is niet mijn gewoonte.''

Ze ontkende ook dat ze garanties heeft geëist van de drie PvdA-senatoren die tegen haar wet stemden. Ze zei dat ze met hen alleen over de inhoud heeft gesproken. (bron: ANP)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

tjark reininga

19 december 2014

mini-ster Schippers moet eigenlijk blij zijn, dat de Tweede Kamer - althans de coalitie - haar haar falen niet heeft aangerekend. want zij heeft 38 senatoren niet kunnen overtuigen van de kwaliteit van de wetgeving, waarmee de Tweede Kamer haar op pad had gestuurd. de VVD heeft met de frame van drie rancuneuze PvdA-senatoren heel adequaat de aandacht van het falen van Schippers af weten te leiden.

Top