ACTUEEL

Duivesteijn: eigen ziekte reden tegenstem

Adri Duivesteijn heeft tegen de nieuwe zorgwet gestemd vanwege zijn eigen ervaringen met het zorgstelsel. De PvdA-senator zegt dat in een interview met de Volkskrant

Duivesteijn is al een tijd ernstig ziek. Hij kreeg bij het ene ziekenhuis te horen dat hij was uitbehandeld, maar kon in een ander ziekenhuis toch verder worden behandeld. "Ik heb ervaren hoe geweldig het is dat je dan elders een specialist vindt die zegt: we gaan ervoor knokken, we leggen ons hier niet bij neer. Dat is voorbij als een eind wordt gemaakt aan de vrije artsenkeuze."

Verkiezingsprogramma

Daarnaast stemde Duivesteijn tegen omdat de PvdA zich in haar verkiezingsprogramma uit 2012 krachtig heeft uitgesproken tegen marktwerking in de zorg. "Het voorstel van het kabinet zit helemaal aan de andere kant van het programma."

Volgens Duivesteijn waren er meer dan drie PvdA-Eerste Kamerleden tegen het afschaffen van de vrije artsenkeuze. "Maar die hebben uiteindelijk gezegd: ik wil niet de consequentie aanvaarden van een eventuele crisis, en dus ben ik voor." Dat Duivesteijn toch tegenstemde, was 'een principekwestie'. (bron: ANP)

4 Reacties

om een reactie achter te laten

Freek Korver

19 december 2014

Als je dit leest moeten bij ons allen toch alle alarmbellen gaan rinkelen. Niet over Duivesteijn, die heeft laten zien waar in ons parlementaire stelsel de eerste kamer moet staan. Te weten de kritische beoordelaar over wat er in gang wordt gezet door de tweede kamer en regering. Maar dat kan niet meer, het is een instituut geworden met 'klapvee'. En als de Eerste kamer dan niet doet wat de regering zegt, gaan we over op een AmvB, zodat de Tweede en Eerste kamer buitenspel staan. Wij hebben in Nederland veel kritiek op Poetin maar zeg nu eerlijk, het is de pot verwijt de ketel, wij zijn toch echt geworden tot Moskou aan de Noordzee. Big brother zit in Den Haag en waag het niet om tegen die doctrine te zijn. Ben benieuwd wanneer de eerste politieke gevangenen in Nederland gesignaleerd worden, wij houden het nu nog op publieke blaming en shaming maar is dat genoeg voor de politiek? De tijd zal het leren terwijl wij met elkaar rustig toekijken hoe Nederland verder afglijd naar een bedenkelijk niveau. Prettige feestdagen!

D G o

19 december 2014

Freek, met jouw reactie ben ik het volstrekt eens!

De reactie van Duivesteijn geeft ook aan wat een 'ver van zijn bed show' de gezondheidszorg is voor vele mensen en parlementariërs. Tenminste, wanneer je niet aan de een of andere ernstige kwaal lijdt.

Zodra een parlementariër iets mankeert gaat het blijkbaar wel een rol spelen.

Er was eens een minister die wat aan zijn hart kreeg en moest worden gedotterd o.i.d. En voor die behandeling was een lange wachttijd. Die minster werd echter de volgende dag geholpen.........
Dat bedoelde je toch ook met het Moskou aan de Noordzee?

C Hoek

19 december 2014

Onze toekomst met een kabinet vol chronisch zieke
parlementariërs?

Freek Korver

20 december 2014

Beste Dick,

Klopt precies wat ik bedoel!

Top