ACTUEEL

Specialist in raad van bestuur RKZ

De raad van toezicht van het Rode Kruis Ziekenhuis (RKZ) heeft twee nieuwe bestuursleden benoemd, waarvan een medisch specialist.

Specialist Doranne Hilarius treedt aan tot de raad van bestuur als bestuurder medische zaken. Jeroen van Roon blijft voorzitter. Het RKZ werkte voorheen met twee bestuurders. Nu zijn dat er, met Caroline Beentjes als bestuurder operationele zaken, drie geworden. 

Hilarius is gepromoveerd op door patiënten gerapporteerde uitkomsten van zorg. Vanaf 2006 is ze werkzaam als ziekenhuisapotheker in het RKZ. Deze functie combineert ze met verschillende nevenfuncties, zoals het vicevoorzitterschap van het dagelijks bestuur van de medische staf. Ze blijft twee dagen per week actief als ziekenhuisapotheker.

Het RKZ is het eerste ziekenhuis waar medisch specialisten mede-eigenaar worden. Het ziekenhuis verandert van een stichting naar een besloten vennootschap. De definitieve beslissing hierover valt in januari. Volgens een woordvoerder staat de benoeming van Hilarius los van deze ontwikkeling.

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top