Tech

Amphia kiest voor techniek Siemens

Amphia en Siemens Healthcare hebben een technologisch partnerschap gesloten voor vijftien jaar. Het gaat onder meer om een hybride hartcatheterisatiekamer en vervanging van alle beeldvormende medische apparatuur.

Siemens zorgt ook voor het onderhoud, software-upgrades en continue training en certificering van de medewerkers en medisch specialisten. Daarnaast werken Amphia en Siemens samen aan kosteneffectievere medische zorg. Zo wordt gekeken naar nieuwe technologieën in het nog te realiseren nieuwbouwziekenhuis in Breda.

Hartcentrum 

Siemens levert een hybride hartcatheterisatiekamer waar minimaal invasieve hartklepvervanging onder beeldgeleiding plaatsvindt. Amphia behandelt per jaar ongeveer tachtig patiënten aan hartklepvervanging. In de toekomst zal dit verder toenemen. Met de nieuwe techniek kan bovendien ook een meer kwetsbare groep behandeld worden. Siemens zal ook samen met het hartcentrum van Amphia verder onderzoek doen naar de toepassing van slimme innovaties in de beeldvormende diagnostiek.

“Wij zijn blij met deze langdurige samenwerking”, zegt Ernst Hoette, lid van de raad van bestuur van het Amphia Ziekenhuis. “Hierdoor zijn wij tegen een vaste vergoeding per jaar er van verzekerd dat wij toptechnologie in huis krijgen. Zo kunnen wij nu en in de toekomst topzorg blijven bieden voor patiënten binnen onze regio, maar ook ver daarbuiten. Innovaties in de zorg kun je alleen doen met behulp van sterke partners die deze innovaties helpen implementeren en operationeel houden.”

Amphia wil geen uitspraken doen over de financiële kant van de samenwerking. 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top