ACTUEEL

CDA biedt zorgwet tweede kans

Het CDA is bereid een afgezwakte variant op de inperking van de vrije artsenkeuze te steunen. Dat meldt de Telegraaf op basis van uitspraken van Tweede Kamer-fractievoorzitter Buma.

Daarmee krijgt minister Schippers van VWS een extra vluchtroute langs de drie dissidente PvdA-senatoren. Het CDA heeft 11 zetels in de senaat, ruim voldoende om de dissidenten uit te schakelen. In ruil voor steun wil het CDA dat verzekerden tussentijds moeten kunnen overstappen van een naturapolis naar een restitutiepolis.

In de brief die premier Rutte donderdag schreef over de oplossing van de kerstcrisis, werd de mogelijkheid van tussentijds overstappen nadrukkelijk genoemd, maar dan wanneer de verzekeraar zijn klanten niet goed informeert. Omdat zorgverzekeraars de plicht hebben genoeg zorg in te kopen, zouden Schippers en het CDA elkaar hier kunnen vinden.
Rutte suggereerde eerder dat het kabinet de Eerste Kamer zou kunnen omzeilen door de zorgwet te verpakken als Algemene Maatregel van Bestuur (AMvB). Dit idee stuitte op veel kritiek.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top