ACTUEEL

Drenthe behandelt psychiatrische patiënt uit Randstad

GGZ Drenthe gaat opnieuw een groep psychiatrische patiënten uit de Randstad opvangen waarvoor in de Randstad zelf geen adequate hulp beschikbaar is. Dit meldt het NOS Journaal.

Rechterlijke machtiging

Het gaat om dertig licht verstandelijk gehandicapte mensen uit Amsterdam en Rotterdam, die lijden onder psychiatrische, sociale, emotionele, verslavings- en gedragsproblematie. In november opent GGZ Drenthe in Groot Bankenbosch in Veenhuizen een gesloten kliniek waar de dertig met een rechterlijke machtiging voor twee jaar worden opgenomen.

Afkicken

In 2007 werd een begin gemaakt met de gedwongen opname van 120 verslaafden met ernstige psychiatrische problemen in een kliniek in Beilen om daar af te kicken. De patiënten worden voorbereid om op termijn weer onder begeleiding zelfstandig te kunnen wonen.

Onbereikbaar

Volgens GGZ Drenthe gaat het om een groep die tussen wal en schip valt. De reguliere instellingen voor gehandicaptenzorg kunnen hen niet helpen omdat ze veel te grote stoorzenders zijn door hun psychiatrische problemen. De traditionele psychiatrie kan hen niet helpen omdat ze te beperkte verstandelijke vermogens hebben. De dertig patiënten uit Amsterdam en Rotterdam leven merendeels op straat of in een penitentiaire inrichting en zijn onbereikbaar voor hulpverleners.

Voorzieningen

De Amsterdamse GG&GD heeft naar eigen zeggen te weinig voorzieningen voor dit soort langdurige behandelingen. Ook in Rotterdam ontbreekt het aan voldoende locaties.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top