ACTUEEL

DSW-directeur doneert jaarloon aan voedselbank

DSW-directeur doneert jaarloon aan voedselbank

Directeur Chris Oomen van zorgverzekeraar DSW doneert zijn jaarsalaris van 125 duizend euro netto aan voedselbanken in Delft, Westland, Schiedam Vlaardingen en Maassluis. Dat meldt het Algemeen Dagblad (AD), dat 22 december een groot interview met Oomen publiceerde.

Volgens Oomen (65) is de gift een gebaar van solidariteit jegens de minder draagkrachtige inwoners in het werkgebied van DSW. Traditioneel verdeelde Oomen, die dankzij zakelijk privé-succes in de aandelenhandel financieel onafhankelijk is, zijn jaarsalaris onder zijn medewerkers. “Ik zie de groeiende armoede”, aldus Oomen in het AD. “In de feestmaand ontberen veel mensen de gezelligheid die bij deze dagen hoort. Het is schrijnend dat deze groep in ons land groeiende is.”

In het AD blikt Oomen terug op een roerig jaar, waarin hij herhaaldelijk botste met collega-zorgverzekeraars en branchevereniging ZN. Zo uitte Oomen openlijk kritiek op de inperking van de vrije artsenkeuze, verkapte risicoselectie en hoge winsten. “Ik bak geen zoete broodjes”, zegt Oomen over zijn scherpe toon. “Het is gevaarlijk om andere opvattingen in te dammen, zeker in een branche die uit zo weinig spelers bestaat.”  

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top