Vastgoed

Verkoop Beverweerd vergezeld van ‘bommelding’

Het terrein van landgoed Beverweerd in Werkhoven -eigendom van zorgaanbieder Philadelphia- is op maandag 22 december enkele uren door de politie afgesloten na een bommelding. Dat meldt het AD.

Bij de politie zou rond het middaguur een melding binnengekomen zijn over een bom op Beverweerd. De melding zou vergezeld zijn gegaan van de kreet 'Handen af van Beverweerd', zo meldt het AD op basis van anonieme bronnen. De politie wil niet meer zeggen dan dat er sprake is geweest van 'een verdachte situatie'. Vrijdag 19 december was Beverweert ook al decor van een poging tot brandstichting. Begin deze maand sloot eigenaar Philadelphia het terrein van het grotendeels leegstaande landgoed af en zette bewakers bij de ingang, nadat een beheerder er vorige week 'onheus was bejegend'.

De incidenten hangen mogelijk samen met de verkoop van het kasteel door Philadelphia aan projectontwikkelaar Dana Motek uit Den Haag. Deze koop wordt op 23 december beklonken.

Dwarsbomen

Woordvoerster Agnes Verhulst liet eerder tegenover het AD weten dat iemand blijkbaar wil proberen de verkoop te dwarsbomen.  “We houden er rekening mee dat de mensen op het terrein het niet altijd met elkaar eens zijn'', zegt politiewoordvoerder Bernhard Jens.

Schilder Geert Jan Jansen woont nog op het terrein en is volgens AD niet van plan te vertrekken. De schilder en zijn vrouw en collega-schilder Ellen van Baren hebben het kasteel in gebruik genomen als atelier en expositieruimte en wonen in een bijgebouw. Koper Dana Motek accepteert dat, maar wil wel de huur beëindigen.

Voorgeschiedenis

De tumultueuze verkoop past in de voorgeschiedenis van het landgoed. Zorgaanbieder Philadelphia kocht het miljoenenobject in 2006 als onderdeel van een serie riskante vastgoedtransacties. Philadelphia wilde er aanvankelijk een woonvoorziening voor vegetarische ouderen vestigen, maar zag zich door acute financiële problemen tot verkoop gedwongen. Ook deze verkoopprocedure is zeer moeizaam verlopen. Naar verluid is met de transactie 4,5 miljoen euro gemoeid, circa twee miljoen minder dan het oorspronkelijke aankooppbedrag.  

 

 

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top