ACTUEEL

Bartiméus en UMC Utrecht werken samen aan oogheelkunde

Bartiméus en de afdeling Oogheelkunde van het UMC Utrecht gaan samenwerken. Daarmee willen ze patiëntenzorg, onderzoek en onderwijs verbeteren.

Jopie Nooren, bestuursvoorzitter van Bartiméus, en Jan Kimpen, bestuursvoorzitter van UMC Utrecht, tekenden vorige week de samenwerkingsovereenkomst.

Expertise

Doorverwijzen naar elkaar wordt beter afgestemd waardoor dubbel onderzoek wordt voorkomen. De zorg komt vooral ten goede aan mensen met zeldzame erfelijke aandoeningen of waarbij hele complexe diagnostiek moet plaatsvinden. De gezamenlijke expertise van beide centra zal sneller betere kwaliteit bieden.

Onderwijs

Daarnaast gaan de instellingen gezamenlijk onderzoek doen. De eerste promovenda is inmiddels gestart. Door de samenwerking krijgt revalidatieoogheelkunde een structurele plek in het onderwijspakket. De revalidatieoogartsen van het Diagnostisch Centrum van Bartiméus gaan daar een belangrijke rol bij spelen. Daarnaast worden de mogelijkheden besproken om stages en afstudeeropdrachten voor oogheelkundig medische studenten en paramedici te organiseren.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top