ACTUEEL

VVD wil opheffing ministerie Jeugd en Gezin

De VVD pleit voor opheffing van de huidige programmaministeries, waaronder Jeugd en Gezin. Daarnaast moet het aantal ministeries omlaag, bijvoorbeeld door te fuseren. Volksgezondheid, Welzijn en Sport is een van de acht ministeries die zelfstandig blijven. Dat staat in de ‘tegenbegroting’ die de partij woensdag presenteert.

Fuseren

Met een pakket aan maatregelen wil de VVD dat het aantal ambtenaren met 35 duizend omlaag gaat, het aantal Tweede Kamerleden met vijftig en het aantal senatoren met 25. In een reactie op een Telegraaf-artikel zegt fractievoorzitter Mark Rutte dat er acht ministeries moeten overblijven, waaronder VWS, Financiën en Onderwijs. Zo ziet de VVD Buitenlandse Zaken graag samengaan met Ontwikkelingssamenwerking en Defensie als het ministerie van Internationale Zaken.

Bestaansrecht

Wat betreft de programmaministeries zou naast Jeugd en Gezin ook Wonen, Wijken en Integratie moeten verdwijnen. Volgens Rutte hebben deze ministeries hun bestaansrecht nog steeds niet bewezen. “Integendeel, de wachtlijsten voor de jeugdzorg zijn sinds het aantreden van Rouvoet explosief gestegen”, aldus de fractievoorzitter. De besparingen moeten ervoor zorgen dat extra docenten en agenten worden aangesteld.

2 Reacties

om een reactie achter te laten

tjark reininga

16 september 2009

de vvd zoekt het weer in de vorm in plaats van de inhoud. en al kan de rijksdienst natuurlijk best worden gestroomlijnd, wonderen hoeven we daarvan in financieel opzicht niet te verwachten. ik herinner mijj dat juist de VVD in het verleden bij herhaling afslanking van de overheid heeft gerealiseerd door delen van het apparaat onder te brengen in uitvoeringsorganen, ZBO's en geprivatiseerde afdelingen. die vervolgens autonoom uitdijen zonder dat de overheid daarover nog zeggenschap heeft.

Anonym

9 oktober 2009

beste mensen bij ons in maassluis zijn ze bezig om een jeugdinrichting te plaatsen maar er komt iemand aan het hooft te staan die bij jeugdzorg rotterdam de leiding had maar daar ontslaggen is omdat ze niet funcenerden en 7 ton mee kreeg hoe denk ze dan dat ze dit wel aan kan

het ga hier om jose van meer ze was toen veel in het nieuws

hoe kunnen wij dit voor kommen groeten michel

Top