ACTUEEL

ZIO-directeur is invloedrijkste eerstelijner

ZIO-directeur is invloedrijkste eerstelijner

Directeur Guy Schulpen van eerstelijnscentrum CIO in Maastricht is verkozen tot meest invloedrijke persoon in de eerste lijn in 2014. Maarten Klomp eindigde in het lijstje van branchevereniging InEen op de tweede plaats, gevolgd door ‘nieuwkomer’ Daan Dohmen.

Schulpen dankt zijn eerste plaats aan “de wijze waarop hij met Blauwe Zorg eerst Maastricht, Zuid-Limburg en nu Nederland heeft overwonnen”.  Met name de innovatieve wijze waarop populatiegerichte zorg in Heuvelland wordt vormgegeven, krijgt veel navolging. “Schulpen gebruikt zijn invloed om de maatschappelijk juiste dingen voor elkaar te krijgen: betere zorg tegen lagere kosten via de sterke eerste lijn”, aldus de jury. “Uitdagingen met de tweede lijn, met de gemeente maar ook met de eigen huisartsen en andere eerstelijners gaat hij niet uit de weg.”

Nummer twee Maarten Klomp is medisch directeur van De Ondernemende Huisartse en bestuurslid InEen en volgens de jury een bestuurlijke bruggenbouwer, die het professionele en bestuurlijke handwerk met elkaar verbindt. De derde plek is er voor directeur Daan Dohmen van Focus Cura Innovatie. Volgens de jury is Dohmen een game changer die de komende jaren  een stempel zal drukken op de ontwikkeling van IT in de eerste lijn.


 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top