ACTUEEL

ChristenUnie wil spoeddebat topinkomens

De ChristenUnie wil op korte termijn een spoeddebat over het uitstel van de invoering van de wet die topinkomens in de (semi)publieke sector moet beteugelen. Dat bevestigt CU-Kamerlid Gert-Jan Segers na berichtgeving in het AD.

De partij eist van minister Ronald Plasterk (Binnenlandse Zaken) uiterlijk maandagmiddag een brief, waarin hij uitleg geeft over de gang van zaken. Dat kan dinsdag leiden tot een spoeddebat.

Aangenomen

De aanscherping van de wet op de topinkomens werd afgelopen maandag met een nipte meerderheid aangenomen in de Eerste Kamer. Een dag later werd bekend dat de VVD-ministers Edith Schippers (Volksgezondheid) en Stef Blok (Wonen) het te kort dag vinden om de vernieuwde wet op de topinkomens per 1 januari aanstaande in te voeren. Dat leidde tot grote verontwaardiging.

Segers noemt de kwestie "onverkwikkelijk" en vraagt zich af of het kabinet wel ,,met één mond heeft gesproken: aan de ene kant PvdA-minister Plasterk die aanstuurt op voortvarendheid, aan de andere kant twee VVD-ministers die de zaak vertragen''. Hij hoopt nog zaterdag van de andere Kamerfracties te horen of ook zij voelen voor een spoeddebat

De wet van Plasterk bepaalt dat de salarissen van topfunctionarissen in de (semi)publieke sector per 1 januari 2015 omlaag gaan van 130 procent van een ministerssalaris tot 100 procent daarvan. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top