ACTUEEL

Sprenger teruggetrokken voor post WHO

De Nederlandse regering heeft Marc Sprenger, directeur-generaal van het RIVM, teruggetrokken als kandidaat voor de functie van directeur van het WHO Regionaal Kantoor Europa.

Campagne

Sprenger heeft de afgelopen periode een inhoudelijke campagne bij de lidstaten en op internationaal niveau gevoerd om zijn ideeën voor de toekomst van WHO EURO voor het voetlicht te brengen. Nederland hecht belang aan een goed functionerende WHO met een directeur die kan rekenen op een breed draagvlak van zo veel mogelijk landen in de Europese regio van 53 lidstaten. Het terugtrekken van Sprenger gaf de Hongaarse kandidaat Zsuzsanna Jakab een grotere kans om de verkiezingsstrijd te winnen. Beide kandidaten zetten tijdens hun campagne in op vernieuwing. Tegen het eind van deze periode werd duidelijk dat er onder de lidstaten meer animo was voor de Hongaarse Jakab. Om haar kansen te vergroten, heeft Nederland besloten haar kandidaat terug te trekken. Inmiddels is zij ook benoemd tot directeur van het regionaal kantoor.

Kandidaten

Sprenger was voorgedragen door de Nederlandse regering. Naast Sprenger waren al eerder de Griekse en Italiaanse kandidaten uit de race gestapt. Sprenger was voorgedragen door de Nederlandse regering. Uiteindelijk waren alleen nog de Hongaarse en een Georgische kandidaat in de race.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top