Vastgoed

Universiteit koopt panden Erasmus MC

Het Erasmus MC gaat enkele panden verkopen aan de Erasmus Universiteit. De onderzoeks- en onderwijspanden veranderen voor honderd tot honderdvijftig miljoen euro van eigenaar.

Het AD schrijft dat door deze constructie enkele miljoenen euro kunnen worden bespaard. De Erasmus Universiteit kan voor de gebouwen een goedkope lening bij het Ministerie van Financiën krijgen. Het academisch ziekenhuis kan dat niet.

Faculteitstoren

De universiteit wil het ziekenhuis niet alleen laten belasten met de kosten voor onderzoeks- en onderwijshuisvesting. In januari nemen de partijen een besluit over welke gebouwen precies worden overgenomen. Onderdeel van de transactie is in ieder geval de overname van de monumentale faculteitstoren pal naast het ziekenhuis. Dat gebouw uit de jaren zeventig wordt geheel gerenoveerd.

Tekort

Het geld dat door het ‘schatkistbankieren’ wordt bespaard gaat naar investeringen in onderwijs en onderzoek, laat David Voetelink, bestuursvoorzitter van het Erasmus MC, weten. De transactie staat los van het tekort bij de nieuwbouw van het ziekenhuis.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top