ACTUEEL

Van Dieijen volgt Peeters op bij Maastricht UMC+

Marja van Dieijen-Visser treedt per 1 november 2015 aan als bestuursvoorzitter van het Maastricht UMC+. Zij volgt Guy Peeters op die per dezelfde datum vertrekt. Dat meldt de raad van toezicht van het ziekenhuis.

Van Dieijen is sinds januari 2014 lid van de raad van bestuur van het Maastricht UMC+. Zij studeerde chemie met wiskunde aan de Universiteit van Leiden en promoveerde in 1981 aan de Universiteit van Maastricht op het onderwerp ‘Behaviour of tissue enzymes in the circulation’. Sinds 1993 is zij hoogleraar Klinische Chemie in Maastricht, waar zij sindsdien verschillende wetenschappelijke en bestuurlijke functies bekleedde.

Vertrek

Peeters heeft onlangs zelf aangegeven bij de raad van toezicht dat hij zijn voorzitterschap van de raad van bestuur in 2015 wil neerleggen. Peeters was twaalf jaar lang voorzitter van het Maastricht UMC+. Daarnaast is hij sinds 2012 ook voorzitter van de Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU). In de Skipr 99, de lijst van meest invloedrijke beslissers in de zorg, staat Peeters dit jaar op plek 11.

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top