ACTUEEL

De Hoop gaf ‘pedopsychiater’ tweede kans

De reformatorische ggz-instelling De Hoop in Dordrecht was bij de aanstelling van een psychiater in 2012 op de hoogte van diens veroordeling wegens bezit van een grote hoeveelheid kinderporno. Dat meldt de Volkskrant.

De directie oordeelde destijds dat de psychiater een tweede kans verdiende. Binnen de organisatie is nu grote onrust ontstaan over de gang van zaken door een uitzending van het tv-programma Monitor. Collega’s en patiënten, die niet op de hoogte waren van het verleden, hebben onthutst gereageerd. Een deel van hen wil niet meer met de psychiater samen werken.

In de uitzending van zondag  11 januari was onder meer te zien dat psychiater Van R. tot een half jaar na zijn veroordeling bij een andere ggz-instelling werkte met slachtoffers van seksueel misbruik. Omdat Van R. de veroordeling voor zijn werkgever verzweeg werd hij bij d de betreffende instelling ontslagen.

Bij zijn sollicitatie bij De Hoop speelde Van R. open kaart, waarmee hij de instelling volgens bestuurder Jaap de Gruijter voor een “groot dilemma” plaatste. “Wij weten als geen ander wat misbruik van mensen kan betekenen”, aldus De Gruijter in de Volkskrant. “Wij zien dagelijks heel wat gebrokenheid om ons heen op alle behandellocaties van De Hoop. Maar we hebben deze man een tweede kans willen bieden, vanuit een diepe overtuiging die in ons werk verankerd is.”

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top