ACTUEEL

Voorbereiding VUmc Imaging Center van start

Voorbereiding VUmc Imaging Center van start

Het VUmc is begonnen met de bouw van het VUmc Imaging Center Amsterdam. Het wordt een gebouw voor de nieuwste medische beeldvormende technieken.

Dit meldt VUmc op 12 januari op haar website. Naast het ziekenhuis worden gebouwen gesloopt en het terrein bouwrijp gemaakt. Later dit jaar gaat de bouw van start. Het centrum opent in 2019 haar deuren.

Beeldvorming

Met moderne medische beeldvorming kunnen artsen en onderzoekers ín het lichaam van de patiënt kijken. Ze kunnen zien hoe de organen functioneren, vroegtijdig ziekten ontdekken, therapie plannen en de effecten vaststellen én medicijnen in het lichaam volgen. Vooral patiënten met kanker, hersenaandoeningen of hart- en vaatziekten hebben hier baar bij.

Laboratoria

Het VUmc Imaging Center Amsterdam gaat onderdak bieden aan apparatuur als PET-MRI-scanners, het Tracer Centrum Amsterdam met geavanceerde laboratoria voor het maken van ziekte-specifieke contrastmiddelen en LaserLaB Amsterdam, waar nieuwe optische beeldvormende technieken worden ontwikkeld voor zowel patiëntenzorg als onderzoek.

Flexibel

Het VUmc Imaging Center Amsterdam wordt een flexibel inzetbaar gebouw, dat ook de imaging-activiteiten van andere kennisinstellingen in Amsterdam kan ondersteunen. Het centrum moet trillingsvrij zijn en apparaten mogen elkaars werking niet verstoren, zoals zou kunnen door de magneten in de MRI-scanners.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top