ACTUEEL

Patiënt in Utrecht heeft geen ebola

De patiënt die maandag in het Calamiteitenhospitaal van het UMC Utrecht is onderzocht wegens een verdenking op ebola, is weer uit isolatie. De ziekteverschijnselen passen niet bij een ebolabesmetting. Dit heeft het RIVM maandagavond laat laten weten.

De patiënt had eerder een bezoek gebracht aan een gebied waar ebola heerst, maar heeft geen contact met ebolapatiënten gehad. Bij terugkomst ontwikkelde hij ziekteverschijnselen. De afgelopen weken zijn vaker patiënten beoordeeld die klachten hadden na terugkeer uit een risicogebied voor ebola.

Getraind

Het RIVM wijst erop dat de medische staf en de verpleging van het UMC Utrecht zijn voorbereid op en getraind voor de opvang van patiënten met een verdenking van ebola. Tijdens de verpleging van dergelijke patiënten is er voor bezoekers, medewerkers en andere patiënten geen risico op besmetting, aldus het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu.

Ebola is besmettelijk via direct onbeschermd contact met de patiënt of met lichaamsvloeistoffen van een besmettelijke patiënt. De verspreiding van ebola wordt tegengegaan door zieke mensen snel te herkennen en af te zonderen, zodat er geen nieuwe besmettingen plaatsvinden, aldus het RIVM. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top