ACTUEEL

Medewerker Veldzicht hield tbs'er verborgen

Voor het verbergen van een ontsnapte tbs'er is dinsdag tachtig uur werkstraf en een voorwaardelijke celstraf van een maand geëist tegen een medewerker van de kliniek Veldzicht.

De vrouw is inmiddels ontslagen, bleek tijdens de rechtszitting in Zwolle.

Bed & breakfast

In mei vorig jaar ontsnapte een voor een zedenfeit veroordeelde tbs'er tijdens een begeleid verlof in Hardenberg. Die avond stond hij bij de 46-jarige Corina B. voor de deur. Ze kenden elkaar uit de kliniek en onderhielden daarnaast veelvuldig privécontacten. Ze verborg de tbs'er in haar bed & breakfast achter haar huis. De politie ontdekte de man de volgende dag door zijn telefoonverkeer na te gaan.

Sociotherapeute

De contacten buiten de kliniek om begonnen tijdens chatsessies via een spel dat ze op internet speelden. In die contacten werd onder meer over seksuele escapades gesproken. Van seks of een relatie is nooit sprake geweest, zei B. “Het was allemaal virtueel.” De sociotherapeute wist van het plan van de patiënt om te vluchten, maar gaf dit niet aan bij de kliniek.

Chatgesprekken

Toen hij werd gevonden, bleek hij kampeerspullen en duizend euro bij zich te hebben. De kampeerspullen had B. gekocht. Niet om samen naar de Ardennen te gaan, zoals mogelijk viel af te leiden uit de chatgesprekken, maar voor een vakantie met een vriendin.

Dwangverpleging

De man stond al jaren onder dwangverpleging. De kans dat hij opnieuw seksueel agressief gedag zou vertonen bij een te vroege terugkeer in de maatschappij, werd in 2013 door de rechtbank in Amsterdam nog als hoog ingeschat, aldus het Openbaar Ministerie.

Vrijspraak

Het hulp bieden aan de tbs'er tijdens de vlucht was de vrouw niet ten laste gelegd. De raadsman vroeg om vrijspraak danwel een rechterlijk pardon. “Mijn cliënt heeft haar straf wel gehad.” Ze is ontslagen, haar relatie liep op de klippen en ze moest haar huis verkopen. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top