Tech

Erasmus MC gaat administreren met app

Zorgverleners in het Erasmus MC registreren hun verrichtingen vanaf dit jaar via een app op hun telefoon. Ze scannen de barcode van een patiënt, zien vervolgens een overzicht van relevante verrichtingen, selecteren de juiste en sturen deze rechtstreeks naar de administratie. Deze nieuwe manier van werken moet een miljoenenbesparing per jaar opleveren.

Volgens iVenture Company dat de app gaat uitrollen, worden lang niet alle medische handelingen juist geregistreerd. “Artsen werken vaak op verschillende afdelingen, of spoedeisende hulp en doen intercollegiale consulten. Allemaal voorbeelden van verrichtingen die vaak op papier worden bijgehouden. Papieren formulieren zijn niet altijd voorhanden, foutgevoelig, arbeidsintensief en worden als bureaucratisch ervaren. Daarnaast mogen sommige verrichtingen niet door een arts-assistent uitgevoerd worden. Gebeurt dat wel dan is de behandeling niet declarabel”, aldus iVenture Company.

Pilot

Met de Verrichtingen App wordt het registreren beter afgestemd op de patiënt, de werkwijze van zorgverleners en de verschillende software systemen. Een pilot bij de afdeling KNO Heelkunde van het Erasmus MC was succesvol: het leverde naast een kostenbesparing, meer financieel inzicht en een meer complete zorgadministratie op.

 

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Joris Jaspers

13 januari 2015

Mooi voorbeeld van arbeidsbesparende technologie.
En mogelijk goede oplossing voor een van de grootste frustraties van zorgverleners.

Top