ACTUEEL

Hendriks nieuw lid rvt Erasmus MC

Hendriks nieuw lid rvt Erasmus MC

Aart Hendriks is door de minister van OCW benoemd als lid van de raad van toezicht van het Erasmus MC. Hij volgt in deze rol Erik van den Emster op, die met het verstrijken van zijn tweede termijn in december afscheid nam.

Hendriks is na zijn studie in Leiden werkzaam geweest bij onderzoeksinstellingen en non-profit organisaties, zowel nationaal als internationaal. Hij is momenteel als hoogleraar gezondheidsrecht verbonden aan de Universiteit Leiden en is daarnaast werkzaam als coördinator gezondheidsrecht bij de KNMG. Daarnaast is hij actief als rechter-plaatsvervanger in Rotterdam en heeft ruime ervaring als adviseur, toezichthouder en bestuurder. Met de komst van Hendriks wordt opnieuw invulling gegeven aan het juridisch-bestuurlijke profiel van de raad van toezicht.

De overige vier leden van de raad van toezicht zijn voorzitter Cees Maas, Henk van Dalen,  Thea Heeren en Iet van Albada-Kuipers. Leden van de raad van toezicht worden voor maximaal twee termijnen van vier jaar benoemd. Zowel de voorzitter als de leden worden benoemd door de minister van OCW.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top