ACTUEEL

Achmea: miljoenen aan pgb-fraude in Nieuwegein

  • Onbekend
  • 23 januari 2015
  • 1689 keer gelezen
  • 0 reacties

Zorginstelling Me-Care uit Nieuwegein heeft mogelijk voor twee miljoen euro gefraudeerd met pgb’s van cliënten. Tientallen Nieuwegeiners moeten misschien elk tienduizenden euro’s terugbetalen. Het openbaar ministerie (OM) overweegt vervolging. Er loopt een onderzoek.

Dat bevestigt Achmea Zorgkantoor aan het AD. Me-Care, dat zorg bood aan zowel ouderen met fysieke beperkingen als jongeren met psychische en verslavingsproblemen, bestaat inmiddels niet meer. Sinds september verstrekte Achmea geen pgb’s meer aan cliënten van Me-Care waardoor de instelling met twaalf medewerkers de deuren moest sluiten.

Dossiers

Volgens Achmea verrichtte Me-Care goede zorg, maar had het de administratie geheel niet op orde. In de dossiers van 46 cliënten zou van alles mis zijn of ontbreken aan nota's, factureringen en financiële verantwoordingen. Achmea probeert nu de onterecht uitbetaalde bedragen terug te halen bij de gedupeerde cliënten. Dat zou gaan om bedragen van enkele tienduizenden euro’s, in één geval zelfs om tachtigduizend euro.

Niet bewust

De directeur van Me-Care erkent dat de administratie tekort schoot, maar houdt vol dat er niet bewust is gefraudeerd. Mogelijk komt de zaak in april voor de rechter.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top