ACTUEEL

‘Landelijke afspraken over registratielast’

Er zijn heel veel ideeën en initiatieven voor verpleegkundigen en verzorgenden om de administratieve last te verminderen. Die moeten op een centrale plek komen en vervolgens in alle instellingen geïmplementeerd.

Dat vinden Vilans, FNV, Nu’91, CNV en V&VN. Zij zijn verenigd in de werkgroep ‘Aanpak verspilling in de zorg’ en hebben de registratielast van verpleegkundigen en verzorgenden in kaart gebracht. Hun bevindingen zijn aangeboden aan staatssecretaris Martin van Rijn.

Doelmatig

Er moet afstemming komen met alle betrokkenen op landelijk niveau, ook de zorgverzekeraars en de IGZ, over welke registraties noodzakelijk zijn. Als die stap genomen is kunnen concrete handleidingen worden gemaakt over het doelmatig inrichten van registratieprocessen, vindt de werkgroep.

Kritisch

De staatssecretaris was tevreden over de opbrengst uit de werkgroep, en de concreetheid van het rapport, maar ook kritisch: “We praten al lang over de registratielasten en er worden vele rapporten over dit thema geschreven. Hoe kunnen we nu met behulp van de aanbevelingen uit het rapport, snel merkbaar resultaat boeken wat betreft het terugdringen van registraties?”

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top