ACTUEEL

Zuwe Hofpoort Ziekenhuis praat weer met gemeenten

Het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis in Woerden en de gemeenten uit het verzorgingsgebied praten weer over de toekomst. Het is nog niet bekend hoe, maar het ziekenhuis moet een belangrijke functie voor de regio blijven houden. Half februari zitten de partijen weer aan tafel om concrete plannen te maken.

Dat moet leiden tot een convenant, zo stellen de gemeenten en het ziekenhuis in een gezamenlijk persbericht. Het gaat om de gemeenten De Ronde Venen, Woerden, Bodegraven-Reeuwijk, Montfoort, Stichtse Vecht, Nieuwkoop en Oudewater.

Nalatigheid

Het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis fuseert met het St. Antonius in Nieuwegein. De verhouding tussen de gemeenten en het Zuwe Hofpoort was het afgelopen jaar verre van goed te noemen. De gemeenten beschuldigden het ziekenhuis van afstandelijkheid en nalatigheid in het informeren van de lokale besturen over de gevolgen van de fusie.

Wmo 

De komende periode onderzoeken de raad van bestuur en de gezamenlijke gemeenten hoe de zorg voor de inwoners ook in de toekomst zo goed mogelijk gewaarborgd blijft. Zo kijken de gemeenten bijvoorbeeld welke zorg er nodig is bij de uitvoering van de Wmo. Ook willen zij goede vervoersmogelijkheden van en naar de medische voorzieningen.

De samenwerking van de gemeenten met het ziekenhuis hebben geen direct verband met de naderende fusie van het ziekenhuis met het Sint Antonius, zo stellen de partijen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top