Vastgoed

De Alliantie laat verplaatsbaar verpleeghuis bouwen

Woningcorporatie De Alliantie laat een duurzaam, verplaatsbaar verpleeghuis met 76 eenpersoonskamers bouwen op het terrein van Astmacentrum Heideheuvel in Hilversum. Stichting Hilverzorg zal het gebouw gaan exploiteren.

Oplevering in 2010

In Hilversum bestaat grote behoefte aan verpleegfaciliteiten. Daarom heeft De Alliantie gekozen voor een verplaatsbaar gebouw dat snel opgeleverd kan worden. Ursem Bouwgroep verwacht in zeven maanden tijd een verplaatsbaar verpleeghuis van 5.500 m2 te kunnen bouwen. De oplevering vindt begin 2010 plaats. Doordat het gebouw verplaatsbaar is, hoeft het niet over vijf jaar te worden gesloopt en kan het opnieuw ingezet worden voor zorg, wonen of andere functies op een andere locatie. Daarnaast wordt de bouw van een ander tijdelijk gebouw uitgespaard.

Duurzame oplossing

Het verplaatsbare verpleeghuis biedt een duurzame oplossing aan het ruimtegebrek door de modulaire bouw. Daarnaast wordt het uitgerust met een luchtwarmtepomp, vloerverwarming en vloerverkoeling om het energieverbruik tot een minimum te beperken.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top