ACTUEEL

Dieven volgen auto's van zorginstellingen

Een 88-jarige man uit Enschede is bestolen door twee mensen die zich voordeden als verpleegkundigen van de thuiszorg. Een persoon is inmiddels aangehouden. Thuiszorgorganisatie Livio weet van de handelspraktijken af. Veel meer cliënten zijn vorig jaar slachtoffer geworden van insluiping of babbeltrucs.

Dat meldt De Gelderlander. Volgens Livio komt het zelfs voor dat criminelen achter auto’s van zorginstellingen aanrijden en kijken welke cliënten er worden bezocht.

De diefstal kwam aan het licht toen de zoon in de woning van het slachtoffer een camera had opgehangen. Hij werd wantrouwig nadat zijn vader eerst zijn portemonnee kwijt was en later geld miste uit een kistje. Op de beelden zag hij de twee dieven rondsluipen. De mannelijke helft van het duo belde aan en mompelde dat hij namens de thuiszorg ‘even naar de medicijnen kwam kijken’ of ‘even de thuiszorgmap kwam inkijken’.

De rechercheurs die de camerabeelden bekeken, herkenden het duo meteen. De vrouw is opgepakt, naar de man wordt gezocht.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top