ACTUEEL

Nieuwe cao VVT beschermt loon thuishulp

De nieuwe cao VVT is op 27 januari definitief geworden. De partijen zijn na drie onderhandelingsrondes tot overeenstemming gekomen over het belangrijkste punt: het bodemtarief voor huishoudelijke hulpen.

Dat verklaarden BTN, FNV Zorg & Welzijn, CNV Zorg & Welzijn, NU'91, FBZ en ActiZ deze week. De nieuwe cao is geldig tot 1 april 2016. De cao is opgestuurd naar het ministerie van SZW. Zodra die er kennis van heeft genomen, treedt de cao voor verpleegkundigen, verzorgenden en thuiszorg in werking.

Uurloon

In de salarisschaal voor Hulp bij Huishouding (HbH) is het laagste uurloon tien euro per uur. Tot 2016 loopt dat op tot 10,18 euro per uur. Voor minder mogen gemeenten en zorgaanbieders geen thuishulpen aan het werk zetten.

AMvB

Het onderhandelingsakkoord was er vorig jaar al, maar de partijen werden het toen niet eens over een Algemene Maatregel van Bestuur (AMvB) die de hoogte van het minimumsalaris bepaalde. De cao werd toen ingediend zonder goedkeuring van de FNV. De vakbond stapte daarop naar de rechter. Die bepaalde dat de partijen nog eens moesten onderhandelen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top