ACTUEEL

E-health-platform geeft cliënt regie

Om de eigen regie en zelfstandigheid van cliënten te vergroten hebben zich recentelijk zes zorgaanbieders aangesloten bij e-health-platform Quli. Ook denken ze via het platform toekomstige digitale innovaties te kunnen realiseren.

“Wij willen onze cliënten veel meer de regie laten voeren over hun eigen zorgtraject”, motiveert Machteld van Raalte, projectmanager bij Lister, de aansluiting bij Quli. “Zodat zij ook meer op hun eigen manier kunnen wonen, een dagbesteding vinden die bij hen past en relaties aangaan die voor hen belangrijk zijn. Onze cliënten gebruiken Quli vooral in de communicatie met hun begeleiders. Zo geven zij aan welke taken zij hebben gedaan en bespreken hoe deze zijn gegaan. In de Mood-app geven cliënten aan hoe zij zich op dat moment voelen. Ook slaan zij in Quli belangrijke informatie op, zodat zij die overal bij zich hebben.”

Volgens Van Raalte dragen e-health-oplossingen als Quli op termijn tevens bij aan de betaalbaarheid van de zorg. Naast Lister hebben zich in 2014 ook Vincent van Gogh, Sovak, Sjaloom en Prezzent bij Quli aangesloten. Daarnaast is de implementatie bij zorgaanbieder Cordaan in Amsterdam in volle gang.

Quli is een initiatief van zorginstellingen het Dr. Leo Kannerhuis, Amarant Groep, Pluryn, Dichterbij en ARQ. Technische ondersteuning komt van ICT-bedrijf Ordina. Quli profileert zichzelf als het eerste e-healthplatform in de zorg dat is opgebouwd vanuit of rond de gebruiker, die helemaal centraal staat bij de inrichting van het platform.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top