ACTUEEL

Ruim tien miljoen voor hulp tegen ebola

Nederland heeft in totaal 10.311.490,48 euro gegeven voor de nationale actie tegen ebola. De Samenwerkende Hulporganisaties (SHO) hebben dat zondag bekend gemaakt.

Het was de eerste keer dat er in Nederland een nationale actie werd gehouden voor een ziekte die een ramp heeft veroorzaakt. Honderden mensen, kinderen en bedrijven collecteerden voor Giro555 met bijvoorbeeld sponsorlopen, verkoop van cupcakes of het inzamelen van statiegeld.

Medische zorg en voedsel

Halverwege januari werd de laatste tussenstand bekendgemaakt. De teller stond toen al op ruim 10 miljoen euro. Hulporganisaties zetten het ingezamelde geld direct in voor hulp, zoals medische zorg, voorlichting, distributie van hygiënekits en voedsel.
Volgens de jongste cijfers zijn iets meer dan 22.000 gevallen van ebola vastgesteld en zijn er bijna 8800 mensen aan het virus overleden. Liberia, Guinee en Sierra Leone zijn de drie landen met de meeste slachtoffers. Inmiddels neemt het aantal nieuwe gevallen van de ziekte af. Het kan nog een half jaar duren voordat de epidemie onder bedwang is. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top