ACTUEEL

Personeel Philadelphia ontketent digitale opstand

Personeel van Stichting Philadelphia Zorg heeft een digitale opstand ontketend tegen de Raad van Bestuur. Philadelphia verkeert in grote financiële problemen en heeft een grote reorganisatie aangekondigd. Via de website steunphiladelphia.nl roept het personeel het bestuur op de koers bij te stellen. Philadelphia moet terug naar de kern, de gehandicaptenzorg vindt het personeel.

Reorganisatie

Eerder werd bekend dat ondanks hevig verzet van de verzamelde vakbonden en de ondernemingsraad de raad van bestuur van Stichting Philadelphia Zorg het ingrijpende herstelplan voor de organisatie doorzet. Hiermee verdwijnen tegen de 600 fte.

Eisen personeel

Vakbonden hebben dinsdag 13 januari met de raad van bestuur van de in financiële moeilijkheden verkerende stichting Philadelphia Zorg gesproken. Dit heeft regiobestuurder Jan Kramer van Abvakabo FNV laten weten, meldt Zorgvisie. De vakbond wil een nieuw onderzoek naar de financiële toestand bij de gehandicaptenzorgaanbieder door een onafhankelijke accountant. Verder wil Kramer dat het bestuur de eisen van medewerkers honoreert die zij in een open brief aan het bestuur hebben opgesteld. Hierin staat onder meer dat Philadelphia zelfstandig verder moet.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top