ACTUEEL

Centrum voor Patiënt en Geneesmiddel van start

Het Centrum voor Patiënt en Geneesmiddel (CPG) is gestart om de samenwerking tussen patiënten- en consumentenorganisaties, zorgverleners, wetenschappers, zorgverzekeraars en farmaceuten te verbeteren. De eigen regie van de patiënt staat hierin centraal.

Dat maakt de nieuwe stichting CPG bekend in een persbericht. Tijdens een conferentie in Utrecht zijn de plannen voor de toekomst gepresenteerd. Het CPG ondersteunt patiënten en zorgverleners, zegt voorzitter Bart van den Bemt, in het dagelijks leven apotheker en senior onderzoeker bij de Sint Maartenskliniek.

Ontwikkeling

Het CPG werkt mee aan de ontwikkeling van onafhankelijke patiëntmaterialen, e-health applicaties en cursussen voor patiënten en hun mantelzorgers. Ondersteuning aan zorgverleners biedt de stichting door bijvoorbeeld nascholing over shared decision making over keuze en gebruik van geneesmiddelen. Voor komend jaar staat onder meer het opzetten van e-coaching voor patiënten en de organisatie van een congres over Therapietrouw in Nederland gepland.

Onafhankelijk

Het CPG is onafhankelijk en zo opgezet dat mogelijke inkomsten meteen terugvloeien naar investeringen in zorginterventies en onderzoek rondom patient empowerment.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top