Vastgoed

Armlastig Amstelring krijgt 31 miljoen voor Sint Jacob

Pleegzorginstelling Amstelring heeft met de verkoop van woonzorgcentrum Sint Jacob ruim 31 miljoen euro opgehaald. Projectontwikkelaar Koopmans Bouwgroep gaat het kenmerkende pand aan de Amsterdamse Plantage Middenlaan verbouwen tot een deels voor ouderen bedoeld woningcomplex.

Door vastgoed af te stoten maakt Amstelring geld vrij voor zorg- en welzijnstaken. Een deel van de opbrengst gebruikt het noodlijdende Amstelring om het verlies op te vangen dat is ontstaan door de reorganisatie.  Amstelring heeft locaties moeten sluiten (6 miljoen) en personeel moeten ontslaan (ruim 10 miljoen euro). Ook moest de hypotheek van Sint Jacob (12 miljoen euro) worden afbetaald. De rest van het geld wordt toegevoegd aan het eigen vermogen (een vereiste van de banken) en gebruikt voor kwaliteitsverbetering.

Potentie

 “De Plantage Middenlaan is natuurlijk een prachtige locatie met veel potentie”, zegt bestuurder Ivo van der Klei. “Ik ben dan ook trots op het bereiken van het goede verkoopresultaat van ruim 31 miljoen euro, geld dat weer volledig ten goede komt aan Amstelring. Dat is hard nodig, want Amstelring behoort tot de top tien van armste zorgorganisaties van Nederland. Maar ik ben even zozeer trots op de afspraak dat het herbouwde pand weer bewoond zal worden door senioren en dat Amstelring er 24 uur per dag zorg kan verlenen.”

De naast dierentuin Artis gelegen locatie Sint Jacob werd sinds 1866 bewoond door senioren. Koopmans zal het pand grotendeel slopen en herbouwen tot een complex van 317 woningen. Het gemeentelijk monumentaal middendeel wordt deels terug gehuurd door Amstelring. “Amstelring huurt er weer 32 plaatsen, opdat ook zeer kwetsbare ouderen met een chronische ziekte of dementie op deze mooie plek in Amsterdam kunnen wonen”, aldus Van der Klei.

De deal is goedgekeurd door het College Sanering Zorginstellingen (CSZ), dat erop moest toezien dat zoveel mogelijk partijen de kans hebben gehad om een goede aanbieding te doen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top