HRM

Minder ontslagen door sociaal plan Charim

Charim hoeft minder mensen te ontslaan dan verwacht. In oktober werden 196 medewerkers van de zorggroep boventallig verklaard. Charim zette zich in om zo veel mogelijk van hen binnen of buiten het bedrijf aan een baan te helpen. De zorginstelling verwacht nu dat zij voor 99 mensen daadwerkelijk een ontslagvergunning zal moeten aanvragen bij het UWV. Dat heeft Charim dinsdag bekend gemaakt.

Inmiddels hebben 53 werknemers hebben de organisatie verlaten, laat een woordvoerder van de organisatie weten. Een deel van hen vond nieuw werk buiten Charim. Een andere groep kon intern worden herplaatst of een opleiding starten voor verzorgende IG. Weer anderen kozen ervoor plaats te maken voor collega's of te stoppen met werken.  Aan 44 medewerkers is een andere functie aangeboden. Ongeveer de helft daarvan heeft het aanbod geaccepteerd. De andere helft is er nog niet over uit.

Toen in juni 2014 duidelijk werd dat Charim moest snijden in het personeelsbestand, werd met de vakbonden een sociaal plan voor de komende jaren opgesteld. De zorggroep verplichtte zichzelf een ‘maximale inspanning’ te verrichten om boventalligen aan nieuw werk te helpen. Zo werden bedrijven in de regio opgeroepen om vacatures te melden en heeft de zorggroep zelf bedrijven voor haar boventalligen benaderd.

Jobhunter

“Het is vreselijk gedwongen te worden om afscheid van collega's te moeten nemen”, zegt Henk Prins, voorzitter van de raad van bestuur. “We hebben dan ook alles op alles gezet om de boventalligen te ondersteunen. Met trainingen voor het schrijven van brieven en sollicitatiegesprekken, computertrainingen, met een jobhunter die meezocht naar nieuw werk, met een e-coach voor individuele begeleiding”.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top