ACTUEEL

Ook in hoger beroep tbs voor thuiszorgmoord

De 62-jarige Cornelia F. uit Weert is ook in hoger beroep veroordeeld tot tbs met dwangverpleging. Het gerechtshof in Den Bosch acht bewezen dat F. in september 2013 volledig ontoerekeningsvatbaar was toen ze een thuiszorgmedewerkster met een mes doodstak.

Uit onderzoek in het Pieter Baan Centrum is gebleken dat de Weertse lijdt aan paranoïde schizofrenie en grootheidswaan. Ze is volledig ontoerekeningsvatbaar verklaard en ter zake van de moord op de thuiszorgmedewerkster ontslagen van alle rechtsvervolging.

Beroep

In juni vorig jaar kwam de rechtbank al tot hetzelfde oordeel. Cornelia F. en haar advocate gingen tegen dat vonnis in beroep. F. is ervan overtuigd dat er in het verleden op afstand bestuurbare chips in haar lichaam zijn gebracht die haar gruwelijke pijnen bezorgen. Ze gelooft dat Defensie achter de schermen aan de touwtjes trekt. Volgens F. wisten ook medewerkers van de thuiszorg hiervan, maar die hielpen haar niet. Om de instelling te treffen, bracht ze de 55-jarige thuiszorgmedewerkster om het leven. 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top