ACTUEEL

CDA-zwaargewicht nieuwe voorzitter rvt Dianet

CDA-zwaargewicht nieuwe voorzitter rvt Dianet

Raymond Gradus is benoemd tot voorzitter van de raad van toezicht van het kenniscentrum op het gebied van dialyse Dianet. Gradus is directeur van het Wetenschappelijk Instituut voor het CDA en hoogleraar aan de Vrije Universiteit van Amsterdam.

Voordat econometrist Gradus (1962) in 2008 bij de CDA-denktank aantrad vervulde hij verschillende zware ambtelijke functies. Vanaf 1997 werkte hij als Projectleider Markt en Overheid bij het Ministerie van Economische Zaken. Twee jaar later volgde een overstap naar het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Hier vervulde hij vanaf 2003 de functie van directeur Financieel Economische Zaken.

Doorgeschoten 

Daarnaast was hij vanaf 1996 acht jaar parttime universitair hoofddocent Financieel en Economisch beleid aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam. Momenteel is hij hoogleraar Bestuur en Economie van de Publieke en Non-profit sector aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Gradus publiceerde onder meer elf boeken en meer dan driehonderd (wetenschappelijke) artikelen over onder andere sociale zekerheid, zorg en privatisering.

Gradus is van mening dat de schaalvergroting in de zorg voor een deel is doorgeschoten. Volgens hem hebben mensen behoefte aan zorg dichterbij huis, overzichtelijkheid en menselijke maat. “In internationale vergelijkingen doet ons zorgstelsel het redelijk goed. Op het gebied van de kwaliteit van handelingen zijn nog wel behoorlijke stappen nodig", aldus Gradus. "Vooral van Zweden, een land met veel private betrokkenheid in de zorg, kunnen we nog veel leren.”

Tegelijk met Gradus is Ronald Schmidt als nieuw lid toegetreden tot de raad van toezicht van Dianet. Schmidt (1970) is directeur Verzorging en Verpleging bij Cordaan.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top