ACTUEEL

‘Jansen Steur publiceerde vervalst onderzoek’

De omstreden neuroloog Ernst Jansen Steur heeft een artikel in het wetenschappelijke tijdschrift The Lancet gepubliceerd dat volledig gebaseerd is op gebakken lucht. Dat stelt letselschadespecialist Yme Drost. Drost liet vrijdag in AVRO-radioprogramma De Praktijk weten dat hij namens enkele patiënten een nieuwe aangifte tegen de arts heeft ingediend.

Onderzoek om in aanzien te stijgen

De neuroloog publiceerde het bewuste artikel in 1989. Hij zou onderzoek hebben uitgevoerd onder ruim honderd patiënten met parkinson. Volgens Drost hebben deze patiënten nooit toestemming gegeven aan het onderzoek mee te werken. Bovendien hadden veel van deze mensen niet eens parkinson. Volgens Drost gebruikte de neuroloog op deze manier zijn patiënten om in wetenschappelijk aanzien te stijgen.

Onderzoek naar neuroloog

De neuroloog was verbonden aan het Medisch Spectrum Twente (MST) in Enschede, waar hij jarenlang tientallen onjuiste diagnoses stelde. Hij schreef verkeerde geneesmiddelen voor en stal voor eigen gebruik medicijnen uit het ziekenhuis. Justitie voert momenteel een onderzoek uit naar de aangiften tegen de arts. Op basis daarvan beslist het OM of Jansen Steur strafrechtelijk kan worden vervolgd. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top