ACTUEEL

Andrée van Es gaat nieuwe rvt UMCG leiden

De minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap heeft Andrée van Es benoemd tot nieuwe voorzitter van de raad van toezicht van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG). Daarnaast zijn Bob Löwenberg, Jan Bos en Bart Voet benoemd als lid van de raad van bestuur.

De benoemingen volgens op het verstrijken van de zittingstermijnen van Hans Alders, Lense Koopmans en Hennie Völker-Dieben die vorig jaar al was teruggetreden.

Oud-politica Van Es was tot juni 2014 wethouder in Amsterdam. Daarvoor was zij onder meer Directeur Generaal Bestuur en Koninkrijksrelaties van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, lid van de raad van toezicht van het HagaZiekenhuis, voorzitter van GGZ Nederland en lid van de Tweede Kamer.

Hematoloog Löwenberg is hoogleraar in het Erasmus MC en voormalig wetenschappelijk directeur van de Daniel den Hoed kliniek en afdelingshoofd Hematologie aldaar. In Washington is hij recentelijk editor in chief geworden van het gezaghebbende medische vaktijdschrift Blood.

Registeraccountant Bos is sinds 2011 CFO van PostNL. Daarvoor bekleedde hij verschillende financiële functies bij PostNL. Voet heeft een technische achtergrond en heeft carrière gemaakt binnen Shell. Hij is thans general manager van Shell Pernis en beschikt over ruime kennis en ervaring op het gebied van veiligheid en operations.

De raad van toezicht van het UMCG bestaat tijdelijk uit zes personen. Bernard Witholt zal per 1 juni 2015 terugtreden in verband met het verstrijken van zijn tweede termijn.

 

 

1 Reacties

om een reactie achter te laten

D G o

4 februari 2015

RvT-leden uit het hele land. Zullen niet zo vaak bij elkaar komen?

Top