ACTUEEL

Zorgcentrum De Melkweg blijft bestaan

De Melkweg, wooncentrum voor ouderen met dementie in Wageningen, is gered. September, de organisatie van Fieke Meinderts en Michiel van Putten, heeft de zorg voor de bewoners per 1 januari overgenomen van Vilente. Dat kondigde in september vorig jaar aan te stoppen met de kleinschalige woonvorm vanwege nieuwe zorgregels van het rijk.

De kinderen van bewoners van De Melkweg hebben September benaderd om de zorg voor hun ouders over te nemen. De noodgedwongen verhuizing van de achttien bewoners is daarmee voorkomen.

"Ondanks de korte voorbereidingstermijn is September opgestart met een enthousiast en betrokken zorgteam", zegt Fieke Meindertsma in dagblad De Gelderlander. "Het was een heel bijzonder moment om op nieuwjaarsdag met de familie, bewoners en het nieuwe team van medewerkers te proosten op de doorstart."

De Melkweg is in 2002 gebouwd om licht dementerende ouderen zo zelfstandig mogelijk te laten wonen. Regels van het rijk staan dit echter niet meer toe. De zorg is alleen nog weggelegd voor  dementerenden met een zware zorgindicatie. Voor Vilente werd het te duur werd om de zorg om deze manier te blijven verlenen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top