ACTUEEL

Taskforce kindermisbruik krijgt versterking

De Rotterdamse wethouder Hugo de Jonge en Niko Persoon, bestuursvoorzitter van de Stichting Zaan Primair, gaan de Taskforce kindermishandeling en seksueel misbruik versterken.

De Taskforce is in 2012 in het leven geroepen door de ministeries van Veiligheid en Justitie en van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en blijft tot 2016 bestaan.

Hugo de Jonge (37) is wethouder onderwijs, jeugd en zorg in Rotterdam: “Kindermishandeling en seksueel misbruik zijn in Nederland veel voorkomende vormen van geweld. Dat is een ongemakkelijke waarheid waar we ons nooit bij neer mogen leggen. Ik vind het belangrijk om me als wethouder in te zetten om kindermishandeling tegen te gaan.”

Onderwijs

Om het thema kindermishandeling ook in het onderwijs op de agenda te zetten, heeft de Taskforce Niko Persoon (62) aangetrokken. Hij is voorzitter van het College van Bestuur van de Stichting Zaan Primair, een onderwijsinstelling die in de gemeente Zaanstad primair en speciaal onderwijs aanbiedt voor circa 6.500 leerlingen.

Persoon benadrukt dat een veilige omgeving een voorwaarde is om kinderen evenwichtig te laten opgroeien. “Geweld en kindermishandeling zijn helaas voor te veel kinderen in Nederland een traumatische ervaring die het recht op een mooie toekomst ontnemen. In het onderwijs kunnen wij aan deze problematiek veel meer doen dan nu het geval is”, aldus de zorgbestuurder.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top