ACTUEEL

'Bij mishandeling ook naar dieren kijken'

Er moet meer op dieren worden gelet als het gaat om geweld in huiselijke kring. Dat schrijft staatssecretaris Martin van Rijn (VWS) maandag aan de Tweede Kamer

"Geweld in huiselijke kring gaat vaak samen met de mishandeling van (huis)dieren. De aanwezigheid van mishandelde dieren is soms een signaal van geweld tussen gezinsleden en in huiselijke kring kan ook betekenen dat er huisdieren worden mishandeld'', erkent de bewindsman.

Deskundigheid

Het is belangrijk om de bewustwording en de deskundigheid over de relatie tussen geweld in huiselijke kring en dierenmishandeling verder te vergroten, vindt hij. Hij gaat de betrokken beroepsgroepen er op verschillende manieren op wijzen.

Verder laat Van Rijn uitzoeken hoe het zit met de huisdieren van mensen die hun toevlucht zoeken tot een opvang. Steeds meer instellingen raken ervan overtuigd dat er wel degelijk behoefte bestaat aan opvangmogelijkheden voor huisdieren, merkte de staatssecretaris. (bron: ANP)

1 Reacties

om een reactie achter te laten

W.J.A. Gulpen

11 februari 2015

Prima staatssecretaris van Ryn voor het herhalen van een PVV standpunt van enkele jaren geleden.
Dit standpunt is noch steeds juist.
Echter als mensen thuis verzorgd en verpleegd worden binnen een 24 uurs systeem en de verzorgende valt uit in een PGB regiem dan is hiervoor geen mogelijkheid in ons zorgsysteem om binnen bv 20 minuten noodhulp te krijgen om 24 uurs hulp te verkrijgen.
Alleen bij terminale patienten is dit tijdelijk te regelen.
Los dit probleem ook op meneer van Rijn.
Niet planbare 24 uurs zorg is alleen mogelijk via PGB als je gepland dood gaat.
Of moet ik veronderstellen dat onze overheid er op uit is om mensen aan te zetten tijdig zich zelf of met de hulp van een Arts er een einde aan te maken.

Top