ACTUEEL

GGZ Friesland niet blij met naam politieke partij

De nieuwe politieke groepering Denk van de Tweede Kamerleden Tunahan Kuzu en Selçcuk Öztürk leidde maandag al tot een akkefietje rond de naam. GGZ Friesland is er namelijk niet blij mee dat de naam van de 'beweging' dezelfde is als die van een onderdeel van de ggz-instelling.

Ook het logo dat de Kamerleden kozen, vertoont 'opvallend veel gelijkenissen' met het logo van Denk basis-GGZ, aldus GGZ-Friesland. Die kondigt aan juridische stappen te ondernemen als de partij de naam en het logo niet verandert.

Niet acceptabel

GGZ Friesland vindt het 'niet acceptabel' dat Kuzu en Öztürk hebben gekozen voor de naam Denk. Volgens de ggz-organisatie is Denk niet alleen binnen Friesland een bekende naam, "maar ook daarbuiten heeft Denk bekendheid gekregen met bijvoorbeeld de virtual reality therapie.'' De instelling benadrukt geen enkele binding te hebben met de beweging van de twee Kamerleden. "De associatie die ontstaat met de politieke partij, is schadelijk voor ons imago.''

Andere doelstellingen

Kuzu en Öztürk vinden het "jammer dat een geestelijke gezondheidsinstelling zich bezig moet houden met merkbeleid, reclame en dure advocaten''. GGZ Friesland kan het geld beter besteden aan cliënten in de geestelijke gezondheidszorg, aldus Kuzu. Zijn beweging wil de gezondheidsinstellingen en de zorgbehoevenden in geen geval'benadelen. Kuzu wijst er in een schriftelijke reactie verder op dat Denk andere doelstellingen heeft dan GGZ Friesland en bovendien een landelijke politieke beweging is. "Wij gaan graag met iedereen het gesprek aan.'' (bron: ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top